Candidatura d’Unitat Popular denuncia que Endesa està amenaçant amb talls de llum als veïns i veïnes de la Vall Fosca que paguen el rebut de la llum en relació al Conveni de l’any 1927. Davant la Central hidroelèctrica de Capdella, la CUP ha recordat que la Vall Fosca va adquirir uns drets en matèria d’energia elèctrica per la seva aportació en l’electrificació de Catalunya.

Es denuncia que és una praxis il·legal i que tampoc es té en compte l’agreujant del temps de pandèmia i de temperatures extremadament baixes que s’està vivint.

D’altra banda, la CUP torna a posar sobre la taula que hi ha centrals hidroelèctriques que tenen les concessions caducades i es demana que es retornin a mans públiques.

Es remarca també l’augment dels rebuts de la llum en plena onada de fred i talls de llum arreu de Catalunya de forma constant.
Endesa ha enviat avisos de tall de subministrament a veïns i veïnes, però defensa que s’han aturat les interrupcions de subministrament a domèstics. També defensa que són imposicions de l’Agència Tributària i que està en negociacions per acords de pagament amb l’Ajuntament de la Torre de Capdella i agrupacions veïnals.
Aquest divendres, la CUP, en roda de premsa, ha assegurat que s’ha fet un tall de llum a un magatzem de la zona.

Parlen al vídeo: JOSEP PLASÈNCIA, REGIDOR CUP TORRE DE CAPDELLA - JOAN GASPAR, VEÍ DE LA VALL FOSCA - PAU JUVILLÀ, CANDIDAT CUP LLEIDA - DOLORS SABATER PRESIDENCIABLE PER LA CUP-G