L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha deixat ERC i s'ha afiliat a Junts. El batlle ha explicat que ha pres aquesta decisió per desavinences amb el partit, un malestar que va començar l'estiu del 2019, amb la formació del consell comarcal cerdà. Recordem que tres regidors republicans van decidir pactar amb Junts, tot i tenir majoria fent una coalició amb Endavant Cerdanya. 

Nova ha afegit que tampoc se sent còmode amb el full de ruta d'ERC. A més fa unes setmanes i a través de tuiter, carregava contra el coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, per la manca de comunicació durant tota l'epidèmia i per les decisions que afecten Llívia i Cerdanya. Per tot plegat, ha volgut desvincular-se del partit i afiliar-se a JuntsxCat.

La decisió, però, no afectara el govern municipal de Llívia, format per regidors d'ERC i Endavant Cerdanya.

L’alcalde de Llívia no ha estat l'únic militant que ha estripat el carnet d’ERC a l’Alt Pirineu després de mesos de discrepàncies amb la direcció del partit. De fet, la nova plataforma ‘Dissidència ERC Cerdanya’ publicava fa uns dies un comunicat criticant l’estratègia dels pactes municipals, tant a Puigcerdà com al Consell Comarcal.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA