Un volum important de les denúncies per pesca furtiva a la demarcació de Lleida s’han concentrat al pantà de Rialb, entre l’Alt Urgell i la Noguera. Així ho conclou el balanç dels darrers dos anys que ha fet públic aquest dijous el Seprona, el Servei de Protecció de la Natura.
Els agents han denunciat 372 infraccions entre el 2019 i 2020 a tot el territori lleidatà. Encara que en el darrer any hi ha hagut un descens respecte de l'anterior. Un fet que, com en altres infraccions o delictes, s'atribueix al confinament i a altres restriccions de mobilitat per la prevenció de la COVID-19.
Una reducció entorn del 50%. L'any 2019 el Seprona va fer 271 inspeccions, en les quals es van tramitar 250 infraccions administratives. En canvi, el 2020 només hi ha hagut 129 inspeccions i 122 denúncies.
Pel que fa a les causes més habituals de les denúncies, hi ha les captures amb arts il•legals (com ara esquers no autoritzats), pescar amb més canyes de les permeses o bé fer-ho fora de l'horari permès.
La Guàrdia Civil ha constatat un augment d'aficionats que van a fer pesca recreativa sense disposar de la llicència pertinent o el permís del vedat. En aquest cas, a diferència d'altres infraccions, solen ser habitants de la comarca o de la demarcació.