En els darrers cinc dies s'han registrat dues noves defuncions per covid-19 a Cerdanya, que situen la xifra total de defuncions en 22. Segons dades del departament de Salut, aquest dijous el total de positius confirmats a la comarca des del passat mes de març és de 1724, 1147 dels quals s'han detectat a la seva capital. Són, doncs, 371 casos més que fa tres setmanes, just abans de les festes de Nadal i Reis.

La bona notícia és que el risc de rebrot segueix a la baixa, tot i que continua sent alt, és de 774. La taxa de reproducció de la malaltia també ha disminuït, i ara és de 0,54. Recordem que quan és per sota d'1 vol dir que el virus està en regressió.

Pel que fa al nombre de pacients amb coronavirus ingressats a l'hospital de Cerdanya, són un total de deu. Recordem que just abans de les festes de Nadal es va arribar al nombre màxim d'ingressos, és a dir, 14