Els sectors del comerç, la restauració, dels serveis i del sector turístic de Cerdanya i el Ripollès podran començar a sol·licitar a partir de dijous els ajuts de la Generalitat per pal·liar els efectes del confinament perimetral d'aquestes comarques, segons ha informat el Departament d'Empresa. Es podran demanar a partir de les nou del matí a la web Canal Empresa.
Tal com ja va anunciar el Govern fa uns dies, els ajuts seran de 10.000 euros per a allotjaments turístics, de 7.500 euros per a explotadores d'habitatges d'ús turístic i establiments i activitats d'interès turístic, 3000 per a la restauració i 1.500 euros per a agències de viatges i de muntanya i també per als comerços.
Els establiments que ja es van acollir a les línies d'ajut del Consorci de Comerç, Artesania i Moda per fer front als afectes de la pandèmia no hauran de fer cap tràmit ja que rebran directament els diners. La resta hauran d'omplir un formulari, fer una declaració responsable acreditant una caiguda de l’activitat del 50% respecte l’any anterior, a causa de la pandèmia, i adjuntar dues fotos de l’establiment (una de l’interior i una de l’exterior). El termini acabarà el 28 de gener.
En total el govern destinarà 4,3 milions d'euros entre les dues comarques.