Cerdanya busca incorporar bombers voluntaris als parcs de Puigcerdà, Bellver, Alp i Llívia. La Generalitat va obrir a finals d'any una nova convocatòria de 200 places per ampliar els cossos de Bombers voluntaris de Catalunya. Quinze d'aquestes, a Cerdanya. Tenir més efectius a la comarca permetrà reforçar el servei, sobretot en èpoques de més afluència turística.

En el cas del Parc de Puigcerdà, al 2020 es van retirar dos bombers i enguany se'n retirarà un altre. Així, doncs, cal incorporar més persones al cos, sobretot joves implicats.

Els aspirants, homes i dones, han de tenir almenys 18 anys, coneixement intermedi de català i castellà o trigar un màxim de trenta minuts en arribar des de la residència al parc, a més d'altres requisits que es poden trobar a la web del departament d'Interior. Els sol·licitants hauran de superar proves mèdiques, de coneixements i d'aptitud física, a més d'un període de dos mesos de pràctiques. Tot aquest procediment és el mateix que es demana als bombers de la Generalitat. Les sol·licituds es poden fer fins el 25 de gener i s'espera que els nous efectius s'incorporin la primavera del 2022.

Actualment hi ha una trentena de bombers voluntaris entre els quatre parcs cerdans

Parlen al vídeo: QUIM ARENAS, CAP PARC BOMBERS VOLUNTARIS PUIGCERDÀ