Malgrat la situació excepcional viscuda durant aquest 2020, en què els temples del conjunt romànic de la Vall de Boí han hagut de tancar portes durant uns mesos i obrir a partir de les de juny amb aforaments limitats, s’ha comptabilitzat més de 50.000 visites a les esglésies.

La situació de pandèmia ha fet reduir també el nombre de visitants estrangers.
L’aforament permès s’ha omplert al 100% en època estival i festius i també han tingut un gran èxit els 5 nous itineraris creats per oferir visites guiades adaptades a les condicions actuals. Són visites guiades exteriors, que mostren la vinculació de l'entorn amb les esglésies a través de passejades per cada poble amb temàtiques diferents per cada un. Combinen natura i cultura i se segueixen oferint sota reserva.
Durant l’estiu el Centre del romànic també ha col·laborat en diferents propostes culturals que s’han fet a la vall i s’ha celebrat el vintè aniversari de la declaració del conjunt romànic Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ