Uns 170 professionals de l'Hospital de Cerdanya s'han vacunat aquest dimarts contra la covid-19, el que representa prop del 85% de la plantilla. Tots ells han rebut la primera dosi de la vacuna i la segona la rebran d'aquí uns dies, entre 21-40.

El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública van anunciar fa uns dies que s’avança la vacunació a aquest col·lectiu, en paral·lel a la campanya de les residències. Des del centre sanitari cerdà expliquen que, tot i que la vacunació és voluntària, és important protegir el personal mèdic per poder atendre la població amb seguretat.

Entre aquests 170 professionals hi han metges i metgesses, infermers i infermeres, personal assistencial, de suport o administratiu, la majoria catalans però també francesos.

Un per un i comprovant que s'havia inscrit prèviament, els professionals han rebut la primera dosi de la vacuna desenvolupada per Pfizer-BioNTech. Des de l'hospital de Cerdanya han remarcat la seguretat de la vacuna i han volgut llançar un missatge tranquil·litzador.

Per la seva banda, els professionals de la Fundació Hospital de Puigcerdà també han rebut darrerament la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, així com el personal de la residència de Bellver.

Parlen al vídeo: XAVIER CONILL, DIRECTOR ADJUNT HOSPITAL CERDANYA