Les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, com ja han reiterat vàries vegades, demanen al govern de la Generalitat que tingui en compte les especificitats de les zones rurals en decretar els confinaments i que s’opti per confinaments comarcals enlloc de municipals en aquests indrets.

A més, hi ha zones com l’Alta Ribagorça o el Pallars Jussà que limiten amb Aragó i que el territori de referència per serveis bàsics traspassa el límit provincial, fet que també es demana tenir en compte.
Les tres comarques, i tots els alcaldes que les conformen, exigeixen que el Govern informi de quins recursos destinarà a aquests territori per tal de pal•liar l’efecte de les mesures, ja que a banda d’impossibilitar l’accés de molts veïns i veïnes als serveis bàsics, s’ofega l’economia local.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA