El Departament de Salut ha acordat prorrogar la intervenció de la Residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp al menys 15 dies més, tot i que el centre ja és verd des del dia 24 de desembre. Segons ha indicat a través d’un comunicat, ha pres aquesta decisió per tal de millorar aspectes del seu funcionament, organització i gestió. Per fer-ho, Salut ha fet efectiu el traspàs de la gestió de la residència, fins ara a mans de Gestió de Serveis Sanitaris, a Sant Joan de Déu – Terres de Lleida.

Gestió de Serveis Sanitaris finalitza així la seva tasca al capdavant del centre, després de donar per acabada la gestió de l’emergència sanitària derivada de l’alt nivell de contagis de la covid-19 que va tenir lloc entre les persones residents i les persones treballadores, inclòs l’equip de direcció al complet. Segons ha explicat Salut, Sant Joan de Déu treballarà durant les pròximes setmanes en la professionalització de la gestió de la residència del Pallars Jussà, fins que s’asseguri que el traspàs del centre es pot fer amb garanties de complir amb el Pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus en l’àmbit residencial.

Salut va intervenir la Residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp el dia 28 de novembre de 2020, a causa de la situació generada pel brot de covid-19. Un brot que ha afectat la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals, i que ha provocat la mort de 61 residents.