Els empresaris de Cerdanya han viscut uns dies de Nadal i Reis molt diferents als dels darrers anys. El tancament perimetral de la comarca durant totes les festes ha impedit l'entrada de turistes i segons residents i, això, ha fet caure els ingressos de manera molt significativa. Des de la patronal d'empreses cerdanes alerten de la delicada situació en que es troba la comarca, que es basa en gran part en el turisme. I hi posen xifra: han facturat un 85% menys de mitjana que al mateix període del 2019. A més, a molts negocis se'ls fa molt complicat recuperar les inversions que van fer abans de l'anunci del tancament comarcal.

Concretament, el sector del comerç i la distribució, la facturació ha caigut entre el 60 i 75%, mentre que a les estacions d'esquí les pèrdues es situen vora el 85%.

Pel que fa als ajuts que el Govern destinarà a Cerdanya i Ripollès, els empresaris cerdans se senten decebuts i consideren les ajudes anunciades 'una almoina'.

Des d'Empresariat Cerdanya també han demanat incorporar nous sectors als ajuts, com ara el de la distribució i el dels autònoms vinculats al sector de la neu, després que s'hagi aconseguit una dotació econòmica per a les escoles d'esquí en aquesta convocatòria.

Justament, el Departament d'Empresa i Coneixement ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les bases d'aquests ajuts directes al sector turístic de Cerdanya i el Ripollès, els quals van dels 1500 als 10.000. La sol·licitud es podrà fer en els pròxims dies a través del formulari del Canal Empresa i a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT EMPRESARIAT CERDANYA