L'hospital de Cerdanya ha assolit aquest dimecres el rècord d'ingressats amb covid19, amb un total de 14 pacients, que es mantenen aquest dijous. Des de l'inici de la pandèmia, el centre sanitari no havia arribat a aquesta xifra.

El director adjunt de l’Hospital de Cerdanya, Xavier Conill, ha constatat que “és preocupant” el pas de 2 pacients de mitjana a 14 en menys de 10 dies. Això ha obligat al centre a ampliar les places d’aïllament i a ampliar també el personal mèdic i d’infermeria. Dels 8 llits habilitats per a pacients Covid-19 s’ha passat a 12 en els darrers dies. Conill ha afegit que no hi ha una situació de col·lapse però ha alertat que si no s’haguessin pres mesures ara, en deu dies s’hauria pogut arribar a situacions “de més risc” ha dit.
El centre sanitari transfronterer a desprogramat activitats no urgents per poder donar resposta a aquests increment de pacients de Covid-19.
Pel que fa a professionals confinats, aquest dimecres n’hi havia 8.
Per altra banda, Salut ha confirmat un nou brot de coronavirus a la residència sociosanitària de Puigcerdà. Aquest es va detectar el passat 11 de desembre i afecta 19 residents i 8 treballadors. Recordem que el primer brot es va detectar a principis de setembre i va afectar prop d'una vintena de persones. En els dos casos la direcció aplica el protocol d'aïllament dels positius per tal de contenir els contagis.
El total de casos de covid19 detectats a Cerdanya des de març és de 1353 i s'han produït dues noves defuncions pel virus que eleven la xifra a 20.