El Govern català aprovarà la setmana que ve una primera transferència de 4,3 milions d'euros en ajuts directes a empreses dels sectors de la restauració, allotjaments i el comerç de Cerdanya i Ripollès, les dues comarques afectades pel tancament perimetral.

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha dit en declaracions a l'ACN que "al costat de salvar vides, hem de protegir llocs de treball" i assegura que, després de la indignació mostrada per les comarques afectades, "el Govern s'ha posat en marxa".

La Generalitat ha avançat que els establiments que han demanat una subvenció prèvia i que ja són a les bases de l'executiu català rebran els diners "d'ofici". La resta podran sol•licitar els recursos i rebre'ls "el més aviat possible", segons ha dit el conseller d'Empresa i coneixement, Ramon Tremosa. La mesura, segons Tremosa, busca "permetre la supervivència de les empreses" de la zona, que ara mateix presenta les pitjors dades de Catalunya pel que fa a l'evolució de la pandèmia.

La Generalitat no ha concretat per quin import serien les ajudes per a cada negoci, però ha avançat que seria "el mateix per a tots els establiments". Els imports anirien dels 1500 per a dues setmanes als 2000 euros per a dues setmanes i mitja.

El departament de presidència i alcaldes de Cerdanya es van reunir aquest dimecres d'urgència per abordar el tema dels ajuts previstos i informar de l'estat actual de la pandèmia a la comarca. EN aquesta hi van assistir, doncs, el vicepresident Aragonès, les Conselleres Budó i Vergés, el Conseller Tremosa i la Delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.