Aprovada una moció per declarar la Seu d'Urgell com a espai d'habitatge tens. Es tracta d’una mesura per regular el preu del lloguer. Al text se sol·licita "analitzar les dades i els índexs necessaris" per incorporar la ciutat a l'àrea d'habitatge tens. I, posteriorment, redactar la memòria explicativa i l'informe preceptiu.

Per ser declarat espai d'habitatge cal una població superior als 20.000 habitants, una condició que no compleix la capital alt urgellenca. Encara que cal veure els altres requisits.

El document l'ha presentat la CUP al ple d'aquest desembre, i transaccionat amb l'equip de govern, ha tirat endavant amb 11 vots favorables. Per la seva banda, Compromís X La Seu, s'ha abstingut.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya atorga uns 300 ajuts a la ciutat, amb un límit del preu de 450 € per pis, segons ha informat al ple el tinent d'alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, PORTAVEU LA CUP - CARLOTA VALLS, REGIDORA DE COMPROMÍSXLASEU