Els restauradors cerdans han rebut com un gerro d'aigua freda les noves mesures decretades pel Govern. Es mostren indignats i molt preocupats per com podran fer front a les despeses, ja que la campanya de Nadal és la més important de l'any, juntament amb l'agost.

Des de l’Associació de bars i restaurants de Cerdanya han criticat les mesures que s'han pres a dos dies de Nadal i quan ja tenien unes previsions fetes i han recordat que moltes famílies viuen del turisme.

El sector reclama ajuts directes ja que, asseguren des de l'associació, des del 3 de desembre que van reobrir només han tingut pèrdues.

Per protestar contra les mesures, un centenar de treballadors del sector de la restauració i del comerç s'han concentrat aquest migdia a la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà. Els concentrats, amb pancartes i taps de cassoles, han llançats ous i han fet crits demanat dimissions. El sector mostra el seu malestar pel tancament i recorda que és el tercer que pateix enguany.

Els treballadors dels sectors més castigats per les mesures han recordat que necessiten gent per poder subsistir i que la situació actual pot representar l'estocada final per als negocis turístics.

Parlen al vídeo: NATI BOVER, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ BARS I RESTAURANTS CERDANYA - GEORGINA BARÓ, PORTAVEU MANIFESTANTS