La situació epidemiològica a Cerdanya continua empitjorant. Aquest dilluns l'hospital cerdà té 12 pacients amb covid-19, igualant la xifra màxima de positius hospitalitzats des del l'inici de la pandèmia. En un comunicat, el centre sanitari alerta del ràpid increment de positius hospitalitzats. Si des de primers de desembre el nombre d’ingressats es mantenia entre 0 i 2 pacients diaris, aquesta xifra s’ha disparat en la última setmana, passant de 2 pacients ingressats per COVID fa 7 dies als 12 d'aquest dilluns.
En els últims 8 dies, el centre ha fet 261 tests dels quals 74 han estat positius. El total d'acumulats a la comarca és de 1237, 78 més que divendres passat. En les últimes hores s'ha registrat una nova defunció per coronavirus i ja en són 18 a la comarca.
El director de l'hospital, Xavier Conill, ha recalcat que per festes cal aplicar “la màxima prudència possible”, sobretot en la interacció social. Segons Conill, “les corbes actuals demostren que quan es relaxa la vigilància, es té un augment de casos al cap d’un dies”. Ha afegit que si si les festes incrementen el nombre de contagis, “es posarà en risc l'entorn familiar, l’economia i el sistema sanitari”.
Tot i que l’Hospital de Cerdanya està preparat per rebre i atendre pacients COVID i no-COVID tant a urgències com al servei d’hospitalització d’aguts, des del centre han recordat que estan en un “equilibri fràgil i això vol dir que només s’ha d’acudir a l’hospital quan sigui realment necessari”.
Segons les últimes dades de Salut, el risc de rebrot a Cerdanya continua disparat i sembla no tocar sostre. Actualment és de 4.449 punts, 1000 punts més que divendres. Es considera alt a partir de 100. La velocitat de transmissió (Rt), segueix sent molt alta, es situa a 2,81.
Pel que fa als consultoris locals de Cerdanya, aquests es troben tancats des d'aquest dilluns i l'atenció es centralitza als CAPs de Puigcerdà i de Bellver.