El sector de la restauració de l’Alta Ribagorça ha acordat concentrar-se en protesta a les noves restriccions proposades pel govern de la Generalitat aquest dimarts 22 de desembre a les 5 de la tarda a Sant Climent de Taüll. A través d’un manifest de la plataforma Sos Economia Alta Ribagorça el sector demana que la Generalitat tingui en compte les especificitats territorials i que no s’ofegui el sector de l’hostaleria com s’està fent. Des de l’Alta Ribagorça es reivindica la preparació del sector, la responsabilitat i l’adaptació per seguir totes les mesures per evitar la propagació del Covid-19 que han portat a un bon funcionament durant l’estiu. Es remarca que més del 60% de la població viu directa o indirectament del turisme i que les franges establertes pel govern fan inviable el funcionament dels establiments, ja que al matí les temperatures són molt baixes i al migdia s’ha de tancar el servei abans que baixin els esquiadors. També es remarca que la reducció d’horaris comporta aglomeracions i no poder atendre a tots els clients.
Des del consell d’alcaldes de l’Alta Ribagorça, divendres es va emetre un comunicat en el mateix sentit on alerten al Govern de la Generalitat de les greus conseqüències que aquestes decisions poden comportar al territori on bona part de l’activitat econòmica està orientada al turisme.