Tres marques tèxtils del Pallars Sobirà s’han unit en una petita botiga efímera ubicada a la plaça Sant Eloi de Sort: Xisqueta, Cusart i Nòmada Pirineu Republik. La botiga estarà oberta fins la nit Reis i la idea és promoure el consum de producte local. Una iniciativa que de moment està funcionant.

El fet d’unir-se per vendre els seus productes fa que comparteixin despeses i fins i tot temps d’estada al local, ja que es reparteixen les hores d’obertura i tots venen les 3 marques. A més, a banda de ser pallareses i de tèxtil, comparteixen un altre element en comú, la inspiració del producte en l’entorn.

Aquesta és la seva primera aventura en un espai en comú, tot i que ja es coneixen i col·laboren entre elles, però la idea és poder seguir obrint un espai físic en altres èpoques de l’any com ara l’estiu.
Cal recordar però que Sort ja té experiència en l’obertura d’establiments efímers, la llibreria la Contra, que també està en marxa aquests dies. Fa temps que obre i fa activitats en determinades èpoques de l’any.

Parlen al vídeo: PERE BÀSCONES, NÒMADA PIRINEU REPUBLIK