L'Ins Pere Borrell de Puigcerdà té un alt nombre d'alumnes i professors confinats per covid-19, el que dificulta el funcionament del centre. Concretament, dels 760 estudiants, 207 i 15 mestres es troben confinats a casa. En els últims 20 dies s'han detectat 49 casos de coronavirus.

Davant d'aquesta situació, els alumnes de Batxillerat i cicles formatius de l'INS Pere Borrell fan els últims dos dies de classe de l'any, és a dir, aquest divendres i dilluns vinent, de forma virtual. La resta d'alumnat continuarà fent classes presencials.

De fet, L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'Institut ha criticat aquest dijous el fet que el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, hagi respost negativament a la petició que ha fet la direcció del centre de passar a fer les classes en format telemàtic de manera provisional.
En un comunicat, l'AMPA adverteix que "l’equip directiu està confinat i no hi ha prou professors per atendre totes les classes i vigilar als patis". Per tot plegat, creuen que "la situació està totalment descontrolada" i que en aquest context "portar els seus fills a l’institut és exposar-los a un risc inadmissible", han dit. També han explicat que moltes famílies ja no deixen anar els seus fills al centre. De fet aquest divendres, sense comptar els alumnes confinats d'ESO, havien d'assistir al centre 322 nois i noies, però 107 no han anat a classe, el que representa un 33% d'absentisme, segons dades aproximades facilitades des de la direcció.

Recordem que l'INS Pere Borrell de Puigcerdà és l'únic institut de secundària que hi ha a Cerdanya i per tant, rep alumnes de totes el municipis.