La Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra han signat un nou conveni de col•laboració per la gestió de l'aeroport d'Andorra- La Seu d'Urgell. El nou acord, de cinc anys, amplia l'aportació econòmica del Principat en 100.000 euros anuals, pel que Andorra destinarà 400.000 euros més variables cada any a la instal•lació. La formalització s'ha dut a terme aquest divendres al matí, a l'acte hi han pres part com a representant de l'executiu català el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i per la part del principat, el ministre de Presidència, Economia i Empresa d'Andorra, Jordi Gallardo.

Per al 2021, està previst un nou projecte. Es tracta de la il·luminació nocturna de l'aeroport amb el qual pretenen augmentar les hores de vol.

Entre les ampliacions es vol disposar d’un punt d'inspecció fronterera. Mentrestant s'està a punt de completar l'espai destinat per a hangars. Pel que comptarà amb 13 magatzems d'aeronaus.
Aquest abril l'equipament va obtenir la validació del sistema d'aproximació amb GPS. Aquesta tecnologia ha estat un reclam per a companyies aèries franceses i espanyoles que estan interessades a operar. I, s'espera que els primers vols regulars siguin una realitat en els primers sis mesos del 2021. Abans, per aquest hivern s'han marcat com a repte oferir vols xàrters turístics.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT - JORDI GALLARDO, MINISTRE DE PRESIDÈNCIA, ECONOMIA I EMPRESA D'ANDORRA