Les comarques pirinenques podran rebre turistes i segons residents durant les vacances de Nadal, segons ha anunciat aquest divendres la Generalitat. Les noves mesures preveuen que des de dilluns 21 de desembre fins l'11 de gener, la mobilitat quedarà restringida a l'àmbit comarcal. Es permetrà, però, els desplaçaments per anar a segones residències, per visitar familiars i per allotjar-se en hotels i a cases rurals que s'hagin contractat, sempre que es faci en un grup que formi una unitat de convivència.

Així doncs, el sector hoteler i el de la restauració podran rebre clients de fora de la comarca, fet que els preocupava especialment. Des de l'Associació d'Hotels i Càmpings de Cerdanya han explicat a aquest mitjà que aquest divendres han rebut forces trucades per demanar informació però que, per ara, les reserves continuen estancades.

En el cas dels restaurants, aquests hauran de complir les noves limitacions horàries, és a dir, podran obrir de 7,30h a 9,30 del matí i d'1 fins les 15,30h per servir dinars i esmorzars.

Pel que fa a les estacions d'esquí que representen un dels principals atractius per passar uns dies al Pirineu, aquestes continuaran obertes i podran rebre esquiadors d'arreu de Catalunya. Recordem que totes van iniciar temporada el dilluns 14 de desembre.