Per tal d'identificar i suprimir aquells espais pocs segurs del municipi, l'Ajuntament de Puigcerdà ha impulsat un procés participatiu on demana la col·laboració dels veïns i veïnes. Els 'punts negres', com els han anomenat, són zones, carres, camins, places, cruïlles o altres espais per on les persones no volen passar, ja que no s'hi senten segures, perquè hi ha passat algun succés, perquè no tenen suficient llum o perquè són molt solitaris, entre altres motius. Per col·laborar en la identificació d'aquests punts, cal omplir un formulari que es troba a l'apartat de participació de la pàgina web de l'Ajuntament de Puigcerdà.

Així, doncs, un cop s'hagi comprovat tota la informació rebuda, aquesta serà plasmada en un mapa participatiu amb perspectiva de gènere on la ciutadania podrà veure els punts negres de la vila, alhora que les diferents àrees de l'Ajuntament implicades hi treballaran per intentar suprimir-los.

Des del consistori s'han mostrat satisfets de la rebuda que ha tingut el procés participatiu, ja que en pocs dies han rebut més d'una vintena de propostes. La majoria de les quals es poden solucionar reforçant-ne la il·luminació. A més, hi han participat des d'adolescents fins a persones d'edat avançada.
El procés participatiu estarà obert fins al febrer.

Parlen al vídeo: LAIA VILA, REGIDORA BENESTAR SOCIAL, INCLUSIÓ I IGUALTAT PUIGCERDÀ