El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat demanar el desplegament dels serveis territorials de la Generalitat a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. La moció l’han presentat a la sessió plenària d'aquest dijous al migdia el grup de Junts X l'Alt Urgell i Esquerra republicana. I ha rebut el suport de Compromís X Pirineu.

L'equip de govern ha defensat que aquesta qüestió és molt important per a la millora dels serveis públics a l'Alt Pirineu i consideren que hi ha un greuge comparatiu entre demarcacions veguerials.

Així mateix, han assenyalat que malgrat haver-hi lleis i resolucions adoptades, no s'ha executat el desplegament veguerial. I posen d'exemple la llei 2/2017 del parlament de Catalunya que estableix la desconcentració dels serveis territorials de la generalitat a cada vegueria amb data límit el 17 de febrer del 2020 (una data ja superada).

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL