Vuit pacients amb covid-19 es troben ingressats a l'hospital de Cerdanya, segons dades facilitades pel mateix centre. Feia setmanes que no hi havia tants pacients de coronavirus hospitalitzats a Puigcerdà.

El total de casos acumulats a la comarca és aquest dijous de 1115, 36 més que fa 24 hores i 185 més que fa una setmana. Així doncs, en els darrers dies han augmentat significativament el nombre de positius a la comarca. Des de l'hospital cerdà demanen extremar les precaucions per frenar els contagis.

A Cerdanya, el risc de rebrot segueix disparat i ja ha superat els 2.800 punts. En les últimes hores ha passat de 2.199 a 2.817. Pel que fa a la velocitat de transmissió de la malaltia, aquesta segueix creixent i ja s'apropa a 2, concretament 1,86, quan fa poques hores era d'1,56. Quan es supera 1 vol dir que el virus està en expansió.

A més, diversos grups bombolla de diferents escoles cerdanes i de l'INS Pere Borrell estan confinats per casos de covid-19 a l'aula, tant entre l'alumnat com el professorat.

En el conjunt de l'Alt Pirineu i Aran la situació també ha empitjorat. En les últimes 24 hores s'han notificat 44 nous positius, de manera que l'acumulat de casos de covid-19 des de l'inici de la pandèmia ja és de 3.230.