Les entitats Amics de Cerdanya i l’Institut d’Estudis Ceretans ja han publicat el Calendari Cerdà del 2021. L'historiador de Bellver Joan Pous va impulsar fa 42 anys aquesta publicació, on hi apareixen les llunes, dites, costums, mercats o diades significatives. Com sempre, la part inferior de cada pàgina es dedica a un tema diferent. Enguany, la temàtica escollida ha estat la nit.

També hi apareixen nits especials de l'any, com ara la Nit de Sant Joan, Tot Sants o la Nit de Reis.
La cuina, els oficis desapareguts, els jocs, els ocells o els transport i les comunicacions, han estat alguns dels temes escollits en els darrers anys.
Les entitats han fet un tiratge de 1200 exemplars, dels quals cada any els acostumen a vendre pràcticament tots. El preu de venda és de 8 euros. Una part dels beneficis que s’obtenen serviran per finançar activitats i iniciatives culturals.
Són molts els que cada any esperen la publicació d'aquest calendari comarcal.

Aquells que el vulguin adquirir ja ho poden fer a les llibreries i alguns establiments de l’Alta i la Baixa Cerdanya.
La publicació és agermanada amb el Calendari dels Brillants (Benissa, a la Marina Alta), el Calendari de Porreres (Mallorca) i el Calendari Terra Nostra (Codalet, al Conflent). Les il·lustracions són obra de Narcís Coderch.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA