La Generalitat de Catalunya ha accedit a integrar el Principat d'Andorra a l'Alt Urgell segons ha explicat la portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, a la roda de premsa posterior al consell executiu aquest dimarts al migdia. Un canvi per tenir en compte la realitat transfronterera, ha dit la consellera de la presidència.
Així doncs, els dos territoris podrien recuperar la mobilitat aquest cap de setmana dins del canvi de confinament municipal a comarcal.
Budó ha aclarit que l'executiu català no té la competència sobre fronteres, pel que la decisió no depèn únicament de la Generalitat. Per això, el govern català ha sol•licitat als ministeris de l'Interior i d'Exteriors espanyols que autoritzin la integració de la comarca alt urgellenca i el principat com a únic territori de mobilitat.