El brot de la residència Fundació Fiella de Tremp ja ha causat 55 defuncions entre els residents del centre. Aquestes són les dades facilitades pel departament de Salut aquest dimarts, on també s’explica que queden a dia d’avui 26 residents i 39 treballadors positius. D’altra banda, ja s’han desaïllat 55 residents que han superat el Covid i la quarantena.
Aquest dimarts la consellera Alba Vergés ha visitat Tremp on ha remarcat que Salut va actuar a la residència des del primer dia.

Pel que fa a la relació amb l’antiga gestora del centre, ha volgut deixar clar que no entra una i marxa l’altra, sinó que la idea és que col·laborin.

També ha negat que l’última inspecció en matèria de Covid-19 al centre es fes el 26 de novembre, sinó que aquella inspecció va ser per mesures contra la legionel·la i que sí que es va superar amb èxit.
Pel que fa a la petició d’informació per part de fiscalia, la consellera Vergés ha assegurat que al llarg d’aquesta setmana s’enviarà els informes a fiscalia.
A més, ha aparegut un altre brot de Covid-19 a la zona, en aquest cas a l’acadèmia militar de suboficials de Talarn, que afecta a més de 30 persones del centre militar, però que el mateix departament de defensa hi està actuant.

Parlen al vídeo: ALBA VERGÉS, CONSELLERA DE SALUT