Les estacions d'esquí catalanes han donat aquest dilluns el tret de sortida a la temporada, marcada per les restriccions derivades de la covid-19. Una de les estacions que han rebut més esquiadors ha estat Masella, on a quarts d'onze del matí ja hi havia l'aparcament pràcticament ple. Aquest primer dia ha registrat uns 1500 esquiadors. Això demostra les ganes que molts tenien de fer les primeres baixades, després del tancament sobtat de totes les instal·lacions d'esquí el passat mes de març.

De moment, podran esquiar aquells que disposen de l'abonament de temporada i els que hagin comprat el forfet de dia online. Aquesta mesura s'ha pres per tal d'evitar cues a les taquilles i controlar l'aforament.

Altres mesures per minimitzant el risc de contagis són distància de seguretat, sobretot en el moment de pujar als telecadires, o utilitzar mascareta o tapaboques homologat en tot moment, excepte quan es fa el descens.

Masella ofereix el 90% de les instal·lacions obertes amb gruixos de 50 a 70 cm de neu pols. Per la situació actual, aquest hivern no oferirà l'esquí nocturn. Des de l'estació han explicat que encaren la temporada sense grans perspectives.

La resta d'estacions del Pirineu també han engegat temporada, amb una afluència desigual d'esquiadors.

Parlen al vídeo: LÍDIA GALEA - LLUÍS PORTA - JORDI NADAL -. MAITE MARTÍ, RESPONSABLE COMUNICACIÓ MASELLA