Aquest divendres s’ha finalitzat el cribratge poblacional amb tests d’antígens a l’Alt Urgell. S’han realitzat unes 2.000 proves. Els resultats mostren poca incidència de la Covid.

Aquesta setmana s’han fet proves a Coll de Nargó. El cribratge l’ha tancat Organyà amb 250 proves. En la jornada adreçada a la població major de 65 anys, s’han realitzat gairebé la meitat dels tests realitzats durant tres dies.

La setmana passada es va iniciar el cribratge poblacional amb tests d'antígens a Oliana i a la Seu d'Urgell. A la capital alt urgellenca, es van detectar 5 casos positius dels prop de 900 tests que es van dur a terme. Es va cribrar un 8,6% dels ciutadans de la Seu. En el cas de la localitat olianesa, es van realitzar 736 proves, amb un únic resultat positiu.
Aquest divendres hi ha 62 casos de coronavirus a l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell. 6 ingressats a la Fundació Sant Hospital i 56 estan aïllats a domicili. També hi ha confinats 105 contactes directes no positius.
El nombre de positius s'ha reduït de forma gradual, per contra, aquesta setmana s'ha produït un lleuger repunt dels indicadors de propagació de la malaltia. A la comarca alt urgellenca, aquest divendres la taxa de reproducció és d'1,38, quan fa una setmana era de 0,72. La mateixa evolució ha registrat l'índex de risc de rebrot que és de 376, fa set dies era de 226.

Parlen al vídeo: CARME CLOTET, METGESSA TITULAR D’ORGANYÀ