La desena d'estacions d'esquí catalanes han acordat de manera conjunta i amb el Govern obrir el proper del dilluns 14 de desembre. Ho ha comunicat aquest divendres l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), que ha matisat que l’obertura serà gradual. A més, per poder esquiar caldrà comprar el forfet en línia i de manera anticipada per evitar cues a les taquilles. També s'haurà portar mascareta als telecadires i telecabines i respectar les distàncies de seguretat.

La notícia ha estat molt ben rebuda al sector sector turístic del Pirineu. Els hotelers de Cerdanya ja han notat aquest matí una dinamització de les reserves, sobretot de cara a les vacances de Nadal. Tot i això, consideren necessari aixecar el confinament de caps de setmana.

A partir de dilluns, doncs, les estacions, públiques i privades, podran rebre esquiadors de tot Catalunya però a partir de divendres al matí i durant el cap de setmana, només podran accedir a les instal·lacions els esquiadors locals, ja que encara seguirà vigent el confinament municipal.

Els hotelers també han defensat que a la comarca no es produeixen les mateixes aglomeracions que s'han vist als eixos comercials de les grans ciutats durant el pont de la Puríssima.

Recordem que al Pirineu, les estacions d'esquí generen un impacte econòmic d'uns 370 milions d'euros i donen feina a unes 3000 persones.

La resta de països europeus han ajornat l'obertura de les estacions al mes de gener.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASS. HOTELS I CÀMPINGS DE CERDANYA