El govern francès ja va anunciar fa uns dies que fins a mitjans de gener no es preveu que les estacions d'esquí puguin obrir. La notícia es va rebre amb resignació a l'Alta Cerdanya, on una part important de la població viu del turisme de la neu.

Ara, tots els ajuntaments, agrupats en la Comunitat de Comunes Pirineus Cerdanya, juntament amb l'estació de Portè-Pimorent, han aprovat una moció on demanen al govern de França que permeti obrir les instal·lacions cerdanes d'esquí el més aviat possible, si més no, durant les festes de Nadal. I ho han demanat per diversos motius. Un d'ells, l'econòmic.

Des de l'Alta Cerdanya asseguren que les estacions, com Portè-Pimorent o Font Romeu, estan preparades per engegar temporada i lamenten que no s'hagin tingut en compte els esforços que han fet per crear un espai segur en matèria sanitària.

A més, des del territori posen en dubte l'argument que dona el govern de que mantenir les estacions tancades ajuden a no col·lapsar els hospitals. Creuen que si es pot accedir a la muntanya sense regulació, com s'ha vist aquest cap de setmana, pot afavorir a que hi hagin més accidents.

Cal recordar que a principis d'any l'Alta Cerdanya ja va patir el tancament de la carretera N116 per una important esllavissada i això va afectar de ple el sector turístic i de la neu.

Per tot plegat, doncs, demanen que el govern francès autoritzi l'obertura de les estacions el més aviat possible.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, VICEPRESIDENT CC PIRINEUS CERDANYA I ALCALDE D'ESTAVAR