Des d'aquest dimecres i fins divendres, es fan nous cribratges comunitaris a Puigcerdà. Les proves de detecció del covid-19 s'adrecen als majors de 16 anys residents a la comarca i, especialment, a uns 300 treballadors del sector turístic i de la neu. L'objectiu és conèixer quina és la situació epidemiològica abans de l'inici de temporada.

S'ha reservat la franja de 9 a 11h per aquest col·lectiu i, de fet a primera hora d'aquest dimecres s'han vist forces treballadors de les estacions d'esquí.

En total, durant aquests tres dies es faran unes 850 proves. Aquesta vegada no seran PCR sinó tests ràpids d'antígen, els quals permeten saber el resultat en 15 minuts.

Malgrat aquest tipus de proves comunitàries disparen el nombre total de casos detectats, des de l’ajuntament consideren que és una eina efectiva per controlar els brots.

Els cribratges els organitzen conjuntament l'Àrea Bàsica de Salut de Cerdanya i l'ajuntament de Puigcerdà i es fan al casal d'Avis Sant Domènec, al passeig 10 d'abril. Per participar, cal inscriure's prèviament a la web puigcerda.cat.

Recordem que des del passat mes de setembre s'han dut a terme diverses jornades de tests massius a la capital cerdana.

Fent un cop d'ull als indicadors, el total de casos acumulats des del març és de 914, 38 més que divendres passat. A l'hospital de Cerdanya hi ha un pacient ingressat amb covid-19 i cap persona pendent de diagnòstic.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ