L'entitat Empresariat Cerdanya ha demanat al Govern que amplii la mobilitat a la comarca, amb l'objectiu de reactivar l'economia d'aquest territori de cara a la temporada d'hivern. L'associació reivindica que la que la pràctica d'esports de neu, un dels principals pols d'atracció a Cerdanya, és compatible amb les mesures dictades per frenar la propagació la COVID-19, i lamenta que la mobilitat limitada obliga a les estacions a continuar tancades uns dies més perquè no els és rendible obrir.

Per tot plegat, han elaborat un pla director per tal d'aconseguir un hivern segur. S'ha redactat des de la Taula de Treball de la Neu, integrada per les administracions locals, la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'Hospital de Cerdanya, les estacions d'esquí alpí i nòrdic, els Mossos d'Esquadra el sector empresarial. També s'hi ha adherit la Federació Catalana d'Esports d'Hivern.
Els objectius que es persegueixen són tres: descongestionar les estructures sanitàries existents durant la temporada d'hivern, mantenir l'activitat econòmica i l'equilibri social de Cerdanya i garantir que Cerdanya és una destinació segura i terra d'acollida.
Des de l'entitat, que aplega més d'un centenar d'empreses, han alertat de la situació delicada que viu la comarca.

Entre altres, el Pla Director proposa realitzar tests massius al sector turístic i comercial, inclou que els hotels han de disposar d'habitacions reservades per aïllar possibles casos positius de coronavirus i, que en el cas que hi hagi un pacient positiu entre grups visitants i grups escolars menors de 16 anys, aquest i els seus contactes directes hauran de retornar al seu lloc d'origen.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT EMPRESARIAT CERDANYA