Cerdanya viurà un pont de la Puríssima molt diferent als que ha viscut els darrers anys. Les mesures per frenar la covid-19 afecten de ple el sector turístic de la comarca, en aquests dies que sempre representen el tret de sortida a la temporada d'hivern. Enguany, pràcticament tota la gent de fora que s'ha desplaçat al Pirineu per passar aquests dies són segons residents. Per això la majoria d'hotels cerdans han decidit tancar i comerciants, restauradors i empreses d'activitats turístiques preveuen poc volum de negoci.

De fet, les restriccions de mobilitat ja s'han notat aquest dijous, quan s'ha vist arribar alguns segons residents a Cerdanya, ja que des d'aquest divendres a les 6 del matí i fins dilluns no es pot sortir del municipi.

Malgrat sí hi ha hagut moviment de segons residents, de moment, aquest no s'ha notat especialment al sector de la restauració i del comerç. Alguns restaurants no han obert i els que sí, ho han fet sense saber com els anirà.

Per poder atendre més clients i pal·liar les conseqüències de les restriccions, alguns restaurants ofereixen dos torns per dinar, ja que com que han de tancar a dos quarts de deu de la nit no esperen gaires reserves per sopar. A més, si omplen, ho faran només al 30%.

Pel que fa al comerç, ambient també força tranquil aquest divendres a Puigcerdà. Els botiguers han detectat un lleuger increment de clients, tot i que ni de lluny s'apropa als últims ponts de la Puríssima.

Com que Catalunya no avançarà dilluns al segon tram de la desescalada, les estacions d'esquí públiques, que van acordar aquesta setmana que engegarien temporada el dimecres 9 de desembre, de moment continuaran tancades, malgrat tenir les pintes en condicions d'obrir. Masella encara no ha decidit quan iniciarà la temporada. Des del complex han assegurat a aquest mitjà que ho anunciaran a principis de la setmana que ve.

Parlen al vídeo: NATI BOVER, PRESIDENTA ASS. BARS I RESTAURANTS CERDANYA - TERESA SOLER, PROPIETÀRIA BOTIGA BOTÓN PUIGCERDÀ