L’equip de govern urgellenc treballa per treure una nova línia d’ajuts per als sectors afectats pel tancament obligatori en la segona onada de la pandèmia. Aquestes subvencions s’inclouran als pressupostos de l’any 2021.

Apunten que no serà un ajut lineal, sinó que s’establirà un import per a cada sector. Per la seva banda, el grup municipal de Compromís X La Seu ha plantejat una línia de subvencions extraordinària de fins a 3.000 euros per al sector de l’hostaleria.

El consistori va aprovar al maig un paquet d’ajudes extraordinàries per valor 1,1 milions d’euros per fer front a les conseqüències econòmiques del coronavirus. Les línies de subvenció que l’Ajuntament ha ofert per la covid no s’han exhaurit. Tot i que encara hi ha ajudes a resoldre, s’estima que no s’han executat entre 90.000 i 100.000 euros. No es podrà disposar d’aquests diners fins que no es faci efectiva la liquidació del pressupost del 2020.

En la segona onada, bars i restaurants han estat tancats durant més d’un mes i les restriccions d’aforament han limitat la seva facturació.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, TINENT D’ALCALDE DE DESENVOLUPAMENT LOCAL I OCUPACIÓ - JOAN BARRERA, REGIDOR COMPROMÍS X LA SEU