S'ha creat a l’Alt Urgell la Plataforma Pro Residència, amb l'objectiu de contribuir a solucionar el dèficit de places residencials per a la gent gran a la Seu d'Urgell i a la comarca. Proposen la construcció d'un nou equipament, que incloguin residència i pisos assistits. I, plantegen que la ubicació per al nou centre residencial sigui a l'Horta del Valira, en uns terrenys municipals reservats per aquesta finalitat.

El nou col•lectiu ha explicat que en una trobada mantinguda amb l'alcalde Jordi Fàbrega i el vicealcalde Francesc Viaplana, el 30 de setembre passat, se'ls va informar del projecte de construcció d'un nou hospital a la ciutat, i que l'actual edifici hospitalari es convertiria íntegrament en una residència per a la gent gran. Amb aquesta previsió, la plataforma assenyala que s'endarreriria la consecució d'una residència geriàtrica durant gairebé deu anys.

Des de la plataforma, assenyalen que estan oberts a idees, suports i crítiques, de cara a solucionar el dèficit de places residencials per a la gent gran a la capital alt urgellenca i al conjunt de la comarca.
Entre els impulsors del grup hi ha l'exalcalde de la Seu i actual president del Consell Consultiu de la Gent Gran de l'Alt Urgell, Amadeu Gallart, la presidenta de l'Associació d'Amics i Familiars de Malats Mentals de l'Alt Urgell, Rosa Castellví i la presidenta de l'Esplai de la Gent Gran de la Seu, Teresa Ferrer.

Parlen al vídeo: TERESA FERRER, IMPULSORA DE LA PLATAFORMA PRO RESIDÈNCIA