Institucions i centres educatius alt urgellencs uneixen esforços per fer front al ciberassetjament. En l'acció hi prenen part els instituts de la Seu d'Urgell, els agents del Pla Estratègic Comarcal de l'Alt Urgell contra l'assetjament escolar, l'equip d'assessorament psicopedagògic i els Mossos d’Esquadra.
El pla inclou la difusió de diversos vídeos a les xarxes socials en els quals es parla de la importància de fer-ne un bon ús. També es faran sessions de treball en famílies de secundària amb el projecte 'Créixer en família' i tallers sobre internet segura per als alumnes de 1r d'ESO.

Així mateix, s'ha consensuat distribuir un fulletó informatiu sobre ciberassetjament a les famílies, en format virtual, a través dels centres educatius, i una circular dirigida a l'alumnat.
Els impulsors expliquen que darrerament s'han trobat perfils de xarxes socials en els quals es parla obertament, amb noms i cognoms, de les relacions afectivo-sexuals que tenen els joves de la comarca d'entre 12 i 18 anys. Els textos inclouen comentaris ofensius, faltes de respecte, injúries i amenaces. A més, s'han localitzat grups de Whatsapp on es decideix amenaçar directament alguna persona en concret.
Des de la policia recorden que aquestes i d'altres situacions semblants podent arribar a ser tipificades com a faltes administratives o penals, en funció de la gravetat de les acusacions. Els Mossos d'Esquadra han explicat que els menors d'edat carreguen amb part de la conseqüència d'aquests fets, però que tothom ha de tenir molt clar que les sancions van directament cap als pares, mares o tutors legals dels menors.