L'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya ha anunciat aquest dimecres en un comunicat que no es reprendrà l'activitat abans del dia 9 de desembre sempre que s'hagi passat al tram 2, quan el confinament de cap de setmana sigui comarcal. I que també ho permetin les condicions de neu.
L'entitat ha assenyalat que la decisió està basada en la prudència i per prioritzar la salut de visitants, treballadors i persones que viuen a l'entorn.
Afegeixen que no els sembla raonable obrir pel pont de la Puríssima davant la previsió d'un pic d'afluència. A més, en un moment que segons diuen han de validar el funcionament dels protocols de seguretat de la Covid.
L'Associació assegura que amb la decisió volen preservar la resta de la temporada atès la importància cabdal que té el sector per a l'economia de la muntanya. Alhora, mostren el seu suport al Govern en la lluita contra la pandèmia.
I, finalitzen l'escrit animant a anar a esquiar tan aviat com sigui possible en un entorn que qualifiquen de segur. Els responsables dels complexos de neu demanen als seus visitants que segueixin en tot moment les directrius que trobaran detallades a les estacions. Amb la finalitat de preservar la seguretat sanitària i per tant que es pugui mantenir l'esquí actiu.