Recollint les demandes dels veïns i veïnes, l'ajuntament d'Urús ha posat en marxa un pla per millora seguretat viària del municipi. Aquest ha consistit, per una banda, en col·locar nova senyalització en diferents punts de la trama urbana, com ara al carrer Camí de la Rota, el vial central que porta al consistori.

Per altra banda, s'han instal·lat set reductors de velocitat en aquells punts més conflictius, és a dir, en vials on els conductors circulen per sobre de la velocitat permesa i on hi ha habitatges o zones concorregudes.

La col·locació dels reductors de velocitat també ha permès retirar el semàfor que hi havia a l'entrada a la població, ja que tenia la mateixa funció, és a dir, la de fer disminuir la velocitat als conductors. En aquest punt, l'ajuntament hi col·locarà ara nova il·luminació.

Com hem dit, l'equip de govern ha volgut donar resposta a la demanda de veïns de primera i segona residència. I és que, en èpoques de vacances o ponts, Urús s'omple de segons residents i, per tant, calia reforçar la senyalització i limitar la velocitat de circulació dins el nucli urbà.

Per tot plegat, el consistori ha comptat amb un ajut de la Diputació de Girona. Concretament l'ens provincial li ha atorgat 33.000 euros, dels 39.000 que suma el total del pla.

Parlen al vídeo: JORDI GINESTA, REGIDOR AJUNTAMENT URÚS