L'ajuntament de Puigcerdà destinarà una partida de 400.000€ a ajudar a les empreses i autònoms del municipi que s'han vist afectats per les restriccions per frenar la pandèmia de la covid-19. Els beneficiaris de l'ajut són establiments de comerç minorista i comerç al detall amb una superfície inferior als 500m2; restaurants, hotels i allotjaments turístics, centres d'estètica, perruqueries, agències de viatges, centres d'ensenyament privat i establiments culturals i esportius, entre d'altres. Així, doncs, cada sol·licitant rebrà un ajut fixe de 1000 euros.

Amb aquesta línia de subvencions, la més important que ha donat el consistori puigcerdanenc en els darrers anys, es vol pal·liar els efectes de la pandèmia.

Les sol·licituds es poden formalitzar a partir d'aquest dimecres 1 de desembre i fins el dia 23 a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament. Des del consistori han explicat que els tràmits de sol·licitud seran senzills i ràpids. També han avançat que, si cal, s'ampliarà la partida per tal de donar resposta a totes les sol·licituds que es rebin. 

Queden exclosos de l'ajut aquells sectors no especificats, els habitatges d'ús turístic, establiments i negocis amb una llicència d'activitat industrial o similar i les entitats culturals.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ