La Seu d’Urgell es manté com una de les ciutats més segures de Catalunya, d'acord amb el nombre de fets delictius que s'hi produeixen i la seva proporció amb el nombre d'habitants. així s’extreu del balanç de la Junta Local de Seguretat, celebrada divendres de forma telemàtica i presidida per l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Viaplana.
A la reunió anual, Els Mossos d’Esquadra han destacat la disminució dels fets delictius, han baixat un 6,7% respecte a l’any anterior. Paral·lelament, la resolució d'aquests fets ha augmentat un 2,2%.
Tanmateix, la policia ha indicat que s’han elevat en un 128% les infraccions administratives. Han passant de 167 a 381 durant el primer període de l’estat d’alarma per la COVID-19. A més, els Mossos han constatat un augment de denúncies per violència de gènere. El Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial de la Seu d’Urgell ha assistit 60 dones, 50 de la capital alt urgellenca.
També han incrementat el nombre d’accidents dins del terme municipal segons el balanç de la Policia Municipal. Al darrer any hi ha hagut 42 víctimes d’accidents de trànsit, 11 de les quals per atropellament.
Per la seva part, la Policia Nacional ha informat que durant el confinament perimetral de Catalunya el trànsit de vehicles a la frontera amb el Principiat d’Andorra ha baixat un 60% durant els dies laborables i entre un 85% i un 90% durant els caps de setmana.
Pel que fa als delictes de contraban segueixen amb xifres similars que l’any anterior segons ha explicat la Guàrdia Civil. I, els Bombers han constatat un augment dels rescats a la muntanya al Pirineu, sobretot a partir de l'inici de l'estiu, quan es va acabar el confinament.