Puigcerdà ha encès aquest dissabte l'enllumenat de Nadal. Enguany amb diverses novetats, ja que s'han ampliat els espais i edificis amb il·luminació. Per primera vegada l'entorn de l'estany compta amb llums nadalencs, que en aquest cas són blancs. A més, el campanar de Santa Maria anirà canviant de color durant les properes setmanes.

També s'ha il·luminat la façana de l'ajuntament i, com sempre, s'ha col·locat un arbre de Nadal a la plaça del consistori i un altre al fossar del campanar.

Els carrers principals, les places Santa Maria, Barcelona i Cabrinetty o el passeig 10 d'Abril també compten amb enllumenat nadalenc, amb predomini del blanc i del vermell i d'elements característics de l'època, com flocs de neu, paquets de regal, estrelles o boles.

La d'enguany ha estat una encesa molt diferent a la dels darrers anys, quan l'ajuntament organitzava una festa per donar la benvinguda al Nadal, amb dansa, coca i xocolata, compte enrere i focs d'artifici al campanar. La situació sanitària ha obligat a encendre els llums dels carrers sense celebracions ni actes multitudinaris.

L'encesa de llums sempre representa el tret de sortida a la campanya de Nadal, una de les èpoques més fortes per al sector del comerç de la vila. Des de l'ajuntament confien en tenir una campanya força bona i remarquen la importància de seguir les mesures de prevenció de contagis.

El consistori està acabant de detallar quines activitats que tradicionalment organitza durant les festes de Nadal podrà mantenir enguany.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA COMERÇ PUIGCERDÀ