Dues defuncions aquest cap de setmana pel brot de coronavirus de la residència privada Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell. Pel que s'eleven a set el nombre d'usuaris del centre que han mort per covid.
La Intersindical-CSC de l'Alt Pirineu ha demanat aquest cap de setmana que el Govern, a través del Departament de Salut, intervingui la residència Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell, arran del brot de coronavirus que ha afectat aquest centre sociosanitari al llarg d'aquest mes de novembre.
En aquest sentit, el grup municipal de la CUP ha reiterat la petició que la Llar de Sant Josep tingui intervenció pública.
Al conjunt de l'Àrea Bàsica de Salut de la capital alt urgellenca, han mort divuit persones per coronavirus en la segona onada de la pandèmia.
Aquest dilluns hi ha set persones ingressades per covid al Sant Hospital de la Seu d'Urgell. El nombre de positius confinats a domicili descendeix a seixanta-dos, són setze casos menys que divendres. També van a la baixa el nombre de contactes estrets aïllats, i ja es troba per sota de les dues-centes persones.
Pel que fa als índexs epidemiològics, l'índex de risc de brot a la seu d'Urgell és de tres-cents seixanta-cinc. Ha disminuït en 84 respecte diumenge. També s'ha reduït en dues centèsimes la taxa de reproducció de la malaltia al conjunt de la comarca, i és de 0.93.