Durant la visita a la planta fotovoltaica l’Espassera, ubicada a Talarn, al Pallars Jussà, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha volgut remarcar que plantes com aquesta són el futur per a la implantació de les energies renovables. Però davant el malestar sorgit a la comarca per possibles macroprojectes de plantes fotovoltaiques, també ha afegit que no hi haurà una instal·lació descontrolada.

El conseller també ha volgut remarcar que són plantes impulsades per particulars i adaptades a les necessitats del terreny que hi ha. I ha fet referència a la ponència d’energies renovables que ha constituït la Generalitat.

A la comarca del Pallars Jussà s’han presentat 12 projectes a la consulta prèvia sobre la viabilitat de l’emplaçament a la ponència d’energies renovables.
La planta visitada consta de 5 hectàrees de terreny i un cop posada en marxa, la seva producció equivaldrà al consum elèctric de 2.000 habitatges.
Al Pallars Jussà fa unes setmanes va saltar l’alarma entre administracions i també veïns i veïnes després que es plantegés a la comarca un projecte per fer un macroparc de plaques solars de 700 hectàrees. Tema que ja s’ha tractat en 2 consells d’alcaldes i s’ha creat la plataforma Salvem lo Pallars, el manifest de la qual ja ha passat per plenari de diferents municipis.

Parlen al vídeo: RAMON TREMOSA, CONSELLER D’EMPRESA I CONEIXEMENT