Dilluns comencen els cribratges intensius que al llarg de dos setmanes s’aniran realitzant a diferents municipis de la Regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.
Els testos antigènics ràpids tindran lloc all Pont de Suert, La Pobla de Segur, Sort, Tremp, La Seu d'Urgell, Oliana, Llavorsí, Vilaller, Senterada, La Pobleta de Bellveí, Tírvia, Ribera de Cardós, Salàs de Pallars, Vall de Boí, Organyà, Isona, Esterri d'Àneu, Coll de Nargó i Rialp. Algunes poblacions ja havien anunciat aquesta mesura durant la setmana. Es tracta d’un cribratge voluntari i gratuït. I des del departament i els consistoris es recomana fer-lo per tenir dades més acurades de l’afectació de la pandèmia i poder controlar la propagació del Covid-19.
Un dels brots que més preocupa és el que hi ha a la residència Fundació Fiella de Tremp. Les dades del departament de salut d’aquest divendres eleven a 96 els residents positius per Covid-19, de 139 que n’hi ha actualment a les instal·lacions, i 25 dels 71 professionals també han donat positiu. I a la residència Serafí Casanovas de Sort hi ha 12 residents positius de 28, i un dels 36 professionals.