Cinquena defunció pel brot de Covid detectat a la residència privada llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell. Segons dades facilitades pel departament de salut, aquest divendres, hi ha 28 residents de la llar positius, i catorze professionals.
Amb aquesta nova defunció en les últimes hores s'eleven a setze el nombre de persones que han mort per coronavirus a la capital alt urgellenca en la segona onada de la pandèmia.
Aquest divendres hi ha 86 casos positius a l'àrea bàsica de Salut de la Seu d'Urgell. Vuit dels quals es troben ingressats al Sant Hospital, en les darreres hores no s'ha produït cap ingrés hospitalari per covid. A més, hi ha dos-cents quaranta-sis contactes estrets confinats a domicili.
Des de fa tres dies, creix l'índex de risc de rebrot a la capital alt urgellenca, per bé que aquest divendres de forma més accelerada. Ha augmentat en 276 punts, fins a situar-se als set-cents vuitanta. També ha incrementat la taxa de reproducció de la malaltia a l'Alt Urgell, i és de 0.86.
A partir de dimarts dia 1 i fins al 3 de desembre, es duran a terme proves diagnòstiques a la capital alt urgellenca per tal de contenir la transmissió comunitària de la covid. La prova és gratuïta i es realitzarà al Centre Cívic el Passeig de dotze del migdia a dos quarts de tres de la tarda, i de tres a dos quarts de vuit del vespre.