Ja fa uns dies que està en marxa novament la Central hidroelèctrica municipal de Sort. Es tracta d’un equipament gestionat per l’Ajuntament i que segueix la línia amb que treballa l’ajuntament de trobar projectes que generin un ingrés directe o un estalvi en les arques municipals.

De moment la llum generada s’ha venut a Endesa, però s’està estudiant un nou comprador que ofereix un preu més elevat per l’energia. Els ingressos es volen destinar a finançar projectes pel municipi sense haver de demanar crèdits.
Des del consistori s’ha explicat que l’any 2015 aquesta central es va aturar perquè generava més despesa que beneficis per una manca de manteniment. Ara s’ha fet una inversió de 150.000 euros per automatitzar i modernitzar dels sistemes i reparar les parts avariades. Aquest cost s’ha assumit a través de Diputació de Lleida i el pressupost també inclou les obres de millora d’una segona central municipal que es podria posar en marxa en un futur pròxim.

Parlen al vídeo: RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT