El Departament de Salut reforçarà l'atenció primària de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran per mitjà d'un pla d'accions i mesures estructurals i de futur, que inclou la incorporació de 26 professionals de diverses especialitats. Ho farà a través del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, que comportarà una inversió de 913.293,06 euros i que ajudarà a atendre l'augment de la demanda en aquest àmbit fonamental del sistema de salut.
Dels 26 nous professionals a la regió, 2 seran metges, 9 infermeres, 1 treballador social, 6 tècnics de cures auxiliars d'infermeria, 2 administratius i 6 auxiliars d'administratius. També es posarà en marxa un programa específic d'atenció a la cronicitat per reduir les visites a urgències i les hospitalitzacions evitables i que anirà acompanyat d'un programa de suport assistencial a les residències.
El pla planteja afegir professionals de forma conjuntural per donar resposta al covid-19, així com d'altres de forma estructural per reforçar la plantilla de forma permanent. A més, el pla inclourà implantar noves eines tecnològiques per guanyar accessibilitat telefònica i digital, optimitzar i redefinir processos de treball per ser més resolutius, i habilitar espais de treball dins i fora dels CAP per afrontar l'actual situació de pandèmia.
Totes aquestes accions serviran per oferir una millor atenció i assistència als gairebé 67.300 habitants de la regió sanitària, que s'articula per mitjà de 8 equips d'atenció primària situats a Puigcerdà, Tremp, la Pobla de Segur, al Pont de Suert, Sort, la Seu d'urgell, Oliana,