Les estacions d'esquí de l'Alta Cerdanya i el Capcir podrien no obrir durant les festes de Nadal. El president francès, Emmanuel Macron, ha dit aquest dimarts al vespre que veu 'impossible' engegar la temporada d'esquí en les properes setmanes i veu més assenyat esperar que les condicions de la pandèmia millorin, ja de cara al mes de gener.
Malgrat la decisió encara no és ferma, la notícia s'ha rebut com una gerra d'aigua freda al sector, ja que no rebre esquiadors, tant de la banda francesa com la catalana, durant les vacances de Nadal suposaria un gran daltabaix econòmic a zones on moltes famílies depenen directament de l'obertura de les estacions.
Pel que fa a la restauració, el president francès ja ha avançat que bars i restaurants seguiran tancats fins al 20 de gener.
Si la situació sanitària segueix millorant, es podria recuperar abans de festes la mobilitat lliure entre l'Alta i la Baixa Cerdanya. En aquest sentit, França ja ha anunciat que aixecarà el confinament domiciliari el 15 de desembre. Mantindrà,però, el toc de queda de 21h a 7h.