La CUP de la Seu d'Urgell ha demanat que la Generalitat intervingui a la Llar de Sant Josep arran del brot de covid-19 detectat al centre amb una seixantena de casos positius. La formació cupaire també vol que es constitueixi una comissió d'investigació sobre la gestió de la residència, de titularitat privada, i l'ús de recursos públics.

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu ha descartat que Salut intervingui al centre. I ha explicat que des de l'inici del brot, la residència compta amb un equip de suport per fer la sectorització.

Tanmateix, Junts i Esquerra sí que veuen amb bons ulls crear la comissió de seguiment sobre la gestió que planteja la CUP.

La CUP ha assenyalat, a tall d'exemple, la intervenció que ha dut a terme la Generalitat a la residència privada Germanetes de Berga, amb un 45% dels residents positius.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, REGIDORA CUP LA SEU - MARIAN LAMOLLA, TINENT D'ALCALDE D'ATENCIÓ A LES PERSONES